Bemutatkozunk

warning: Creating default object from empty value in /home/jatekudv/public_html/drupal6/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
Kedves Vendégünk!
Örülünk, hogy eljutott idáig. Hadd mutatkozzunk be:  
Feleségem –Mari– külkeres múlttal, én mint tipográfus alapítottuk meg 1991-ben Kőszegen, a Jurisics várban a Kőszeg Galériát, ahol kortárs képzőművészeti és kézműves kiállításokat szerveztünk. Munkánkban egyre hangsúlyosabb szerepet kapott a játék: kilencszer rendeztünk országos kézműves játékkiállítást Kőszegen, amit rendszeresen több helyszínen is bemutattunk. Noha kőszegi tevékenységünket 2003-ban felszámoltuk, játékos elkötelezettségünk folytatódik az 1997-ben alapított  „Játékudvar” nevű játék és könyvantikváriumban, ahol a régi játékok és könyvek mellett továbbra is támogatjuk a kézműves játékkészítőket.
 
A honlap fiúnk, Péter segítségével működik.
Ha jobban meg akarja ismerni szemléletünket, lejjebb több cikket is olvashat eddigi munkánkról.
Köszönjük érdeklődését, és reméljük, személyesen is üdvözölhetjük boltunkban!

Földes János és Mária

 
 1994-ben és '95-ben kiállítottuk az IPOSZ lélegzetelállítóan szép pályázati anyagát. '95 tavasza számunkra teli volt megpróbáltatással. Ekkor született ez a köszöntő, és döntöttünk úgy, hogy '96-tól rendszeresen meghírdetjük felhívásunkat játékkészítésre: "Nyugtalan életünk nyugodt pillanataiért" 
A játékok kiállításainkon folyamatosan, már a kezdeteknél jelen voltak, mégis ez volt a pillanat, amikor végérvényesen elköteleztük magunkat a kézművesség és a játék mellett.
Közreadom ezt a köszöntőt, mert ma, sok év múltán épp olyan aktuális, mint akkor volt.
 
Tisztelt alkotók, kedves vendégeink!
A kortárs képzőművészet mellett a kézműves hagyományokat is szeretné bemutatni a Kőszeg Galéria, amely játékokkal is próbálja vonzóvá tenni kiállításait a fiatal generáció számára. A galéria kitalálói, birtokosai, illetve mindenesei: a Földes család. Saját példájukkal bizonyítják, a kisközösségi kezdeményezés meghatározó lehet a helyi kultúra alakításában. Írásunk a hetedik oldalon.
A Kőszeg Galéria évada
Budapesti házaspárról és fiúkról sok minden elmondható. Például az, hogy a művészek barátai, ráadásul Kőszeg szerelmesei. Ők Földesék. A Kőszeg Galéria kitalálói, birtokosai, mindenesei.
A férj és apa, Földes János így látja idei évüket:
„A kortárs képzőművészet mellett célunk bemutatni más művészeti ágakat is, kiemelten a kézműves hagyományokat. Fontosnak tartjuk, hogy az ifjúság el- és befogadja a kortárs művészeteket, ezért próbáljuk játékokkal vonzóvá tenni kiállításainkat.